İÇLİ GÖMME TARİFİ
İÇLİ GÖMME
Bu yazımda sizlerle Doğu Anadolu’nun güzel tariflerinden olan içli gömme’yi
paylaşacağım.
MALZEMELER
Yarım kilo (500 gram)tereyağı
İÇ HARCI İÇİN
800 gram dana yağlı kuşbaşı PÜF NOKTASI! 1 su bardağı
ceviz edelim.
Tuz
HAMURU İÇİN
1 yumurta
Yarım çay
bardağı sıvıyağ
Tuz
3 su bardağı
su
1 su bardağı
yoğurt
YAPILIŞI
İÇ HARCI
1-Kuşbaşını tencereye alıp kendi yağı ve suyunda tam
bir şekilde pişirilir, tam pişmeden önce tuz ilave edilir.
2-Piştikten sonra ufak ufak
didiklenir.
3-Kuru soğanlar küp küp
doğranır. Büyük bir tencerede tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur ( tam pişirilmez).
4-Soğan kavrulduktan sonra
didiklenmiş et soğanın içine katılır. Karıştırılır ve en son çekilmiş ceviz
ilave edilip tekrar karıştırılır.
HAMURU
1-Yumurta, sıvıyağ, yoğurt,
tuz, su karıştırılır.
2-Aldığı kadar un ilave
edilip tekrar karıştırılır.
3-Orta büyüklüklerde 18-20
beze elde edilir.
BİRLEŞİM
1-Tepsinin tabanına yağ sürülür.
2-Bezeler tepsi büyüklüğünde
açılır ve her kat arasına harç eklenir böylece bitene kadar devam edilir.
3-Ayrı bir tencerede tereyağı
eritilir.
4-Gömme dilim dilim kesilir. Kesildikten sonra üstüne
göz kararı yağ dökülür.
5-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat
pişirilir. Piştikten sonra gömme çatalla didiklenir ve sıcak sıcak servis
edilir.
AFİYET OLSUN!

0 Yorumlar